Als dochter van de man die 6 dagen per week als vrijwilliger in een kringloopwinkel verslijt, kan ik nog steeds veel van hem leren.
Eigenlijk begon het vroeger al, toen ik een Nespresso apparaat een goed idee vond. Mijn vader: “Nee hoor, al die cupjes, dat is allemaal extra afval.”
Toen vond ik het stom. En nu?
Nu heb ik voor mijn koffieprut een wormenhotel – tot grote hilariteit (en afkeer) bij degenen die mij dit voor mijn verjaardag gaven. Een vriendin werd wekenlang getarget met wormenadverdenties 😂
Waar wil ik heen met dit verhaal?
Met verhuizen en een nieuw huis komen ook vragen over spullen, en daarmee over duurzaamheid:
– Heb je nieuwe spullen nodig?
– Of wil je ‘ontspullen’?
– Zo ja, gooi je het weg? Of is het nog goed genoeg om weg te geven of te verkopen?
Met een wormenhotel en mijn halve inboedel uit de kringloopwinkel probeer ik circulariteit een grote rol te laten spelen in mijn huis.
Maar nog te vaak trap ik in de valkuil van het kopen van nieuwe spullen. En man, wat heb ik een hoop Nespresso-koffies gedronken in m’n leven…
Dus: ruimte voor verbetering.
Over ontspullen gesproken, iemand geïnteresseerd in het boek Human + Machine (2018)? Stuur een DM en ik stuur ‘m met liefde op; anders gaat ‘ie naar de kringloopwinkel.
—
Ik schrijf bijna dagelijks op LinkedIn over #peoplepleasen #grenzenstellen #neezeggen en #coaching om je te inspireren weer tijd, ruimte en energie te maken voor jouw dromen.